[Articol preluat din vechiul blog, publicat pe 1 mai 2017.]
Mi-as dori sa pot atasa si niste denumiri, poate ingrediente imaginilor de mai jos… din pacate, scriu acest articol la aproape un an dupa excursia in Malta, asa ca devine o misiune destul de grea.
Chiar daca in titlu pomenesc de mancaruri traditionale, meniurile lor arata ca si ale noastre… incep cu burgeri, pizza si cu putin noroc ajungi si la ceva preparate cu adevarat traditionale, pe baza de iepure sau fructe de mare.
Printre preparatele pe care am reusit sa le mancam in Malta s-ar putea numara:
- Mancarica de Caracatita / Octopus Stew
- Caracatita cu usturoi / Garlic octopus
- Mancarica de iepure / Rabbit stew
- Peste si fructe de mare
- La mare moda au fost si burgerii (din nou cu fructe de mare) dar si coastele ( Ribs )
Pe langa acestea, mai sunt si celebrele Pastizzi pe care le lauda turistii… Noi am incercat o singura data, in Xlendi si pot spune ca au fost de-a dreptul gretoase… Niste foietaje super uleioase cu o umplutura total dubioasa. Nu se pot compara nici cu cele mai rele foietaje de la noi.
Ca si bauturi, berea Ċisk si sucul Kinnie se gaseau peste tot. Ba chiar un pahar de bere Ċisk era mai ieftin decat unul de cola sau pepsi.